Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Jaunumi visiem vīnu pazinējiem..un tiem, kam vnk patīk iedzert!
Publicēts 30. aprīlī, 2009.
Jacobs Creek un Wyndham Estate ieguvuši starptautiskas balvas, - vīni, kas nopērkami arī Latvijā!

Jacob’s Creek un Wyndham Estate vīni ir ieguvuši zelta un sudraba godalgas starptautiskajā vīnu konkursā Monde Selection 2009, kas no šī gada 2. līdz 4. aprīlim norisinājās Briselē, Beļģijā. Kopumā Jacob’s Creek vīni ieguva divas zelta un četras sudraba godalgas, savukārt piecas Wyndham Estate vīnu šķirnes saņēma zelta medaļas.

 No Latvijā pieejamajiem vīniem jāmin Jacob’s Creek Grenache Shiraz un Jacob’s Creek Reserve Shiraz, kuri saņēma zelta godalgas un augstāko atzinību starptautiski atzītu vīna ekspertu žūrijas vērtējumā. Nedaudz atpaliekot no līderiem, sudraba godalgas izcīnīja Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut Cuvée un Jacob’s Creek Reserve Chardonnay. Savukārt Latvijas vīna baudītāju vidū iecienītie vecākās Austrālijas vīna saimniecības Wyndham Estate ražotie vīni Wyndham Estate Bin 999 Merlot un Wyndham Estate Bin 555 Shiraz apliecināja savu atbilstību augstākajiem garšas standartiem, iegūstot zelta godalgas. 

 Jacob’s Creek un Wyndham Estate vīnu oficiālā izplatītāja Pernod Ricard Latvia mārketinga vadītāja Helēna Zakmane stāsta: „Šie apbalvojumi kārtējo reizi apliecina to, ka ne velti Austrālija tiek uzskatīta par dinamiskāko vīna darītāju zemi, jo tās vīnkopji ir pierādījuši, ka, veiksmīgi izmantojot jaunākās tehnoloģijas, vīna darīšanas procesā ir iespējams sasniegt jaunas garšas nianses un veiksmīgi parādīt sevi starptautiskajā arēnā. Mēs esam patiesi pagodināti, ka mūsu vīni ir saņēmuši medaļas starptautiskā spēcīgas konkurences konkursā.”

 Monde Selection starptautiskais konkurss tiek rīkots jau vairāk nekā desmit gadus, un šajā laikā tas ir kļuvis par starptautiski atzītu un nozares profesionāļu novērtētu pasākumu. Monde selection konkursā var piedalīties ikviens vīna ražotājs un izplatītājs. Kopumā vīni savā starpā sacenšas sešās kategorijās, kurās var tikt pieteikts neierobežots skaits produktu. Uzvarētājus nosaka žūrija, kas sastāv no starptautiski pazīstamiem vīnu ekspertiem.

Jacob's Creek

Orlando Wines ir viens no Austrālijas vecākajiem vīna namiem un Pernod Ricard struktūrvienība, kas ir viens no pasaulē vadošajiem vīna un spirtoto dzērienu ražotājiem. Tā darbības filozofija – iespējami augstāka kvalitāte apvienojumā ar pieņemamu cenu – ir virzījusi uzņēmumu uz daudziem starptautiskajiem apbalvojumiem, ko saņēmuši Jacob’s Creek vīni. Jacob’s Creek ir Austrālijas pats eksportētākais pudelēs pildītais vīns.

Wyndham Estate

1828. gadā angļu imigrants George Wyndham iestādīja pirmos vīna dārzus pie Hunter upes Austrālijā. Vīna ražošanas saimniecībai viņš deva nosaukumu Dalwood Wines, un pirmie tās ražotie vīni tika eksportēti uz Angliju un Indiju. Vēlāk saimniecība tika pārdēvēta par Wyndham Estate, un pašlaik tā ir vecākā saimniecība Austrālijā, kas nepārtraukti nodarbojas ar vīna ražošanu. Wyndham Estate ražotajiem BIN vīniem ir raksturīgas vienas vīnogu šķirnes īpašības. Savukārt Show Reserve ir kvalitatīvu vīnu sērija, kura ir starptautiski atzīta daudzās izstādēs.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: